To kjørte for fort ved skoleveien

STOPP: Her har UPs mann nettopp fått beskjed fra laserposten om å stoppe den hvite bilen.

Utrykningspolitiet hadde tirsdag morgen laserkontroll ved Fjære barneskole. Det ble dyrt for flere.

– Det er forbindelse med skolestart og aksjon Trygg skolevei at vi har mange kontroller ved skolene for tiden, forteller UPs mann ved stopp-posten på Bringsverdmoen.

– Vi har fått flere tilbakemeldinger på at hastigheten på noen bilister er litt vel høy her, så da er det greit å være litt synlige, legger kontrollansvarlig på UP 243 til.

Dårlig tid?

Kontrollen ble startet noen minutter før klokken 8, og ti over åtte ble den første bilisten tatt for å kjøre for fort. En kvinne med tre barn i bilen, der to skulle til skolen, kom for fort over sletta fra Rykene-siden retning Vik.

DYRT: Fartsovertredelsen kostet den kvinnelige bilføreren 3.800 kroner, og ga to prikker på førerkortet.

– Farten ble målt til 72 km/t i skiltet 60-sone. Dermed ble det forenklet forelegg på 3.800 kroner og to prikker på bilisten. Men så langt er vi egentlig fornøyd med at stort sett alle kjører pent, opplyser UPs mann ved laserposten. Da hadde flere skolebusser passert, også de innenfor fartsgrensen ved Fjære barneskole.

Helt på tampen

– Før denne bilisten kom, gikk det pent og rolig for seg. Men erfaringsmessig kommer det gjerne noen i siste liten til skolen, som kjører altfor fort. Så vi holder nok på til nærmere kvart på ni, sier kontrollansvarlig på UP-patruljen.

Og helt rett. Før klokken var 8.30, og UP begynte å vurdere å avslutte kontrollen, kom det enda en bilist med altfor dårlig tid. Farten ble her målt til 74 km/t i 60-sonen, og dermed fikk denne bilisten samme reaksjon som den første fartssynderen. Ikke lenge etter pakket UP sammen, og satte kursen for en ny kontroll et annet sted i Grimstad.

Del gjerne saken!Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter