Tre veltet over skolevei

SPERRET: Bjørka som falt, lå delvis ut over fv. 420 mandag kveld.SPERRET: Bjørka som falt, lå delvis ut over fv. 420 mandag kveld.

En mellomstor bjørk braste med et smell i bakken på Vik i 19-tiden mandag. Rett over skoleveien til Fjære skoler.

Det falne treet ble meldt inn til Vegtrafikksentralen på 175 rundt klokken 19.30 mandag ettermiddag. Mannskaper fra Mesta ble dermed dirigert ut til stedet.

– Da vi kom fram, hadde allerede en bilist med motorsag og verneutstyr satt igang med å dele opp treet, forteller Mestas mann på stedet.

Den glade hjelper overlot så resten av jobben til Mesta, da de også hadde motorsag og skikkelig utstyr for å ta seg av jobben. På kort tid var bjørka delt opp i biter, og fv. 420 åpnet for trafikk igjen.

– Når vi ser på bruddstedet til bjørka, er det tydelig at den har hatt noen råteskader. Så det var vel egentlig et tidsspørsmål før hun falt. Men det blåser jo ikke så veldig mye her, oppsummerer Mestas to representanter på stedet.

Med tanke på råteskaden, og at treet lå over innkjøringen til fotballbanen og Fjære skoler, er det bare å være lykkelig over at bjørka sa takk for seg nå. Og ikke til høsten, når det er skolebarn på veien.

– Treet som er kappet opp tar vi oss av. Greiner legges i grøfta. Hvem som egentlig har ansvaret av kommunen og fylkeskommunen, legger ikke vi oss opp i. Selv om treet sperret en kommunal vei, lå noe av den ut i fylkesveien. Derfor rykket vi ut, avslutter Mestas menn på stedet.

Det gikk under en halv time fra Veitrafikksentralen 175 fikk melding om trefallet, og til så vel fylkesveien som den kommunale veien var ryddet og åpnet for trafikk igjen. Meget bra, med tanke på at dette er ikke det eneste treet Mestas vaktlag har måtte ta seg av i sitt driftsområde mandag kveld.

Del gjerne saken!Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter