Tidligere Jerv-spiller forhindret skolebrann

DOKUMENTERER: Politiet tar bilder av brannstedet, mens helse og brann er i ferd med å avslutte på stedet. DRONEFOTO: BAARD LARSEN/HOMDAL & LARSEN AS

Brannvesenet roser handlekraften til tidligere Jerv-spiller Glenn Andersen, etter at han slo ned en takbrann på Landvik barneskole i Grimstad i ettermiddag.

Brann og politi meldte i 16.40-tiden om takbrann i Gjærbrøndveien i Grimstad, nærmere bestemt på taket til Landvik sentralskoles barneskoledel.

Da brann, politi og ambulanse kom til stedet, hadde branntilløpet allerede blitt slått ned av mannen som meldte inn til 110-sentralen om hendelsen.

DOKUMENTERER: Politiet tar bilder av brannstedet, mens helse og brann er i ferd med å avslutte på stedet. DRONEFOTO: BAARD LARSEN/HOMDAL & LARSEN AS

– Veldig viktig

Innsatsleder brann ved Grimstad brannvesen, varabrannsjef Eirik Evensen, sier til Fædrelandsvennens fotograf på stedet, at mye tyder på at det er snakk om legging av tjærepapp på taket som er årsaken til brannen. Det har vært vedlikeholdsarbeider på taket, og noe senere bekreftet politiets operasjonssentral dette.

– Det er veldig viktig for at det gikk bra, at melder som oppdaget brannen, klatret opp og startet slukkingen med to pulverapparater som lå igjen på stedet. Selv om det var synlig brann da vi kom til stedet, kunne dette fort ha utviklet seg om brannen hadde blitt oppdaget en del senere, forteller Evensen.

– I verste fall kunne vi da ha endt opp med at det hadde blitt brann i hele takkonstruksjonen. Nå fikk vi åpnet med motorsag for å sjekke bjelkelaget og isolasjonen, og dynket godt det som brant og ulmet. Reglene tilsier at det skal ligge pulverapparat igjen etter takarbeider med tjærepapp, så dette gjorde at han hadde slukkeutstyr for hånd, legger varabrannsjefen til, og nikker mot en mann som prater med politiet.

RASKE: Politi, brann og helse kom fort på plass, og brann tok seg av resten.

Jerv-spiller

Mannen er velkjent for mange i Agder, for det er tidligere Start- og Jerv-spiller Glenn Andersen som oppdaget den potensielle storbrannen på Landvik sentralskole. Takket være rask reaksjon og solid innsats, ser det ut til at brann- og vannskadene er blitt moderate.

Andersen ønsket ikke å stille opp på bilde eller intervju, men fortalte til politiet på stedet at han oppdraget røyk og flammer da han var på fotballbanen rett ved siden av og trente noen yngre fotballgutter fra Imås IL. Da reagerte den tidligere Jerv-spilleren raskt.

Den tidligere fotballspilleren varslet nødetatene, løp bort og klatret opp stilaset for å se om det var noe å slukke med. Heldigvis lå det to sekskilos pulverapparater på stedet, og disse tømte Andersen på brannen. Ikke lenge etter var de første brannenhetene på plass. Varabrannsjefen sier at eks-fotballspillerens innsats viser hvor viktig det er at folk ikke bare varsler, men også forsøker å starte slukking om dette er sikkert.

Del gjerne saken!Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter