Jakter fem gutter etter voldsepisode

KONTROLL: Da nødetatene kom til stedet, var gjerningspersonene forsvunnet.KONTROLL: Da nødetatene kom til stedet, var gjerningspersonene forsvunnet.

Fem personer er mistenkt for å stå bak et angivelig umotivert overfall på to mindreårige gutter fredag kveld.

– Politiet har rykket ut Grimstad sentrum, noen personer skal ha blitt utsatt for vold. Men det skal ikke være alvorlige skader, forteller operasjonsleder Knut Bø Odde klokken 20.35, fem minutter etter at hendelsen ble meldt.

– Patruljene på stedet jobber med å innhente opplysninger om hva som har skjedd. Ingen personer er så langt pågrepet for voldsepisoden, som har funnet sted bak Oddensenteret, legger han til.

To lettere skadet

Førstemeldingen inn til politiet gikk på at det var en person var utsatt på vold, men det ble fort klart at det var to fornærmede i saken. Ingen av guttene ble alvorlig skadet.

PRAT: Politipatruljen gjennomførte avhør på stedet av ofrene. Ett av dem ses her i bakgrunnen.
PRAT: Politipatruljen gjennomførte avhør på stedet av ofrene. Ett av dem ses her i bakgrunnen.

– Det vi vet så langt, er at to mindreårige gutter skal ha blitt overfalt av fem gjerningsmenn. Bakgrunnen for overfallet har vi ikke fått avklart. Ettersom de fem personene har forsvunnet fra stedet, har vi ikke fått deres versjon av saken, sier innsatsleder Bernt Byklum Bjerke ved Arendal og Froland politistasjon.

– Alderen på gjerningspersonene er vi ikke sikre på. Men vi har fått noen navn fra de fornærmede, som vi skal jobbe videre med. Så det er en patrulje som er i Grimstad nå for å lete etter de mistenkte, legger han til etter at bildedokumentasjon av skadene er sikret.

Voksne grep inn

Innsatsleder Bjerke forteller at den ene av guttene er blitt tildelt slag, mens den andre av guttene skal ha blitt tildelt spark. Helsepersonell var på stedet, men de to ble dimmitert på stedet.

– Politiet oppretter på eget initiativ sak og anmeldelser på forholdet. Vi har vært i kontakt med foresatte til begge guttene, og foretatt avhør på stedet. De ønsket ikke å bli kjørt hjem av oss, oppsummerer innsatslederen.

Etter hva igrimstad.no har latt seg fortelle, skal det ha vært noen voksne som kom opp ved båtsenteret etter båttur, som oppdaget volden. De ropte på gjerningspersonene, som stakk av fra stedet.

Leter videre

– Etter hva vi har fått brakt på det rene så langt, er alle de involverte lokale ungdommer. Siden vi har fått noen navn og signalement på noen av de mistenkte, leter vi litt, og følger opp saken på vanlig måte, oppsummerer innsatsleder Bernt Byklum Bjerke.

Et vitne forteller til igrimstad.no at hadde ikke de voksne som kom fra båtturen grepet inn, er vedkommende redd for at de to unge ofrene kunne ha blitt påført mer skade.

Også tidligere har det vært voldshendelser bak Oddensenteret, eller i Grimstads sentrumsområder. For tre og et halvt år siden var det flere hendelser, der blant annet kniv var involvert. Den gang fryktet politiet at gjenger av ungdom, blant annet med utenlandsk opprinnelse, var under etablering i Grimstad.

Del gjerne saken!Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter