Bilister blir lurt ved Grimstadporten

ÅRSAK: Mye tyder på at det er her veifarende tror de ser sauer langs veien. Men, de er bak ett gjerde.ÅRSAK: Mye tyder på at det er her veifarende tror de ser sauer langs veien. Men, de er bak ett gjerde.

Politiets operasjonssentral har den siste uken fått mange henvendelser om sauer langs E18. Men det er mest sannsynlig en misforståelse.

– Melding om sauer som går like ved E18 mellom Grimstad og Arendal. Flere meldinger i dag og gjennom uken på disse sauene, skriver operasjonsleder Eyvind Formo ved Agder politidistrikt på Twitter.

– Foreløpig har politiet ikke kommet i kontakt med eier. Ber bilister passe på, legger han til i Tweeten som kom i 17-tiden torsdag ettermiddag.

Ser feil?

Ettersom vi nettopp hadde kjørt samme veistrekning, og sett hvor det gikk sauer, ringte vi til operasjonssentralen for å høre om nøyaktig hvor det var sett sauer langs E18.

– Nå er det en del turister som denne uken har meldt om sauene, men det skal være i området Vik, eller øst for Vik, med sauer retning vest. Politiet har fått mange meldinger om dette denne uken, forteller Formo.

Kan det rett og slett være sauene ved Grimstadporten, som de har sett. For der går gjerdet helt opp til autovernet.

Aldri i veien

– Om siste melding er i området ved Grimstadporten, er sjansen stor for at sauene går inntil veien, men bak autovernet, slik at bilister misforstår og tror det er løse sauer?

– Jeg har jo stusset litt på at det alltid er meldinger om sauer ved veikanten, men ikke kommer meldinger om sauer i veibanen. Så om du er ute og kjører, kan du jo sjekke ut dette for oss, fleiper operasjonsleder Eyvind Formo, og ler.

Som bildet viser, går gjerdet ned langs autovernet på siden av veien. Når Sauen Shaun står og spiser, og kikker på biler, kan det fort misforstås.

Ikke politi-sak

Ettersom politipatruljen var opptatt med viktigere oppdrag en mulig løse sauer, var operasjonsleder glad for å få litt hjelp til å nøste i saken.

– Siden du kjenner til hvem som har sauer i området, og har passert alle tre sauehavene, så er det nok noen som har misforstått, ja. Og det er ikke alltid folk er helt lokalkjente, så tunnelen Grimstadporten kan fort bli Bietunnelen, sier Formo da vi snakker sammen i 18-tiden.

– Så inntil vi får eventuelt skulle få melding om at det er løse sauer i selve veibanen, og ikke ved siden av veien, tror jeg at vi slår oss til ro med at dette er en misforståelse, oppsummere operasjonslederen.

Del gjerne saken!Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter