To til sykehus etter kollisjon med elg

SJEKK: Helsepersonellet vurderer skadene på bilene før de tok med seg sjåførene inn til legevakten på sykehuset for en ytterligere sjekk.

Dyret måtte bøte med livet, men det gikk relativt greit med de to sjåførene, etter at en personbil og en elg kolliderte på E18 gjennom Fevikmarka natt til tirsdag.

KANTET: Den nærmeste bilen traff den bakerste bilen, da sistnevnte kolliderte med elgen. Skodaen havnet så på høykant og suste via autovernet forbi Hondaen.

Det var ett minutt over midnatt, natt til tirsdag, at operasjonsleder Miriam Stausland ved Agder politidistrikt kunne melde om at de få minutter tidligere hadde fått melding om ulykke på E18.

Rett etter kommunegrensen mellom Arendal og Grimstad, ved nødlommen retning øst få hundre meter før avkjøringen til Nedenes, hadde en personbil kjørt på en elg. Bilen bak rakk heller ikke å reagere, og dermed smalt det enda en gang.

– Føreren av Hondaen har ikke rukket å reagere før bilen traff elgen. Dermed ble det bråstopp for den første bilen, forteller politipatruljen på stedet.

Bilen som kom bak der igjen, en Skoda, prøvde å svinge unna, men traff bakenden på Hondaen og havnet på siden før den skled via autovernet forbi bilen som hadde kollidert med elgen. Dermed klarte ikke føreren av denne bilen å komme seg ut av kjøretøyet for egen maskin.

DREPT: Elgen omkom i sammenstøtet med bilen. Viltnemnda er varslet om hendelsen, og vil ta hånd om elgen.

– Det var bare føreren i hver av bilene, og de er begge menn. Ambulansen tar med seg de to til legevakten for en sjekk. Men det ser ut til å ha gått greit, og de to mennene var oppegående, kan politiets skadestedsleder fortelle.

Ettersom det er 90-sone på stedet, og begge bilene er totalvrak, er det snakk om høyenergi inne i bildet. Dette er en medvirkende årsak til at helsepersonell på stedet tok med seg begge sjåførene inn til sykehus for en sjekk.

Også Østre Agder brannvesen, Arendal stasjon, rykket ut. Det skal ha vært dem som var med på å velge bilen tilbake på hjulene. Politipatruljen fikk elgen ut av veibanen, og dirigert noen kjøretøy forbi skadestedet via grøftekanten slik at bilbergerne og en ambulanse som kom vestfra, klarte å passere.

RYDDET OPP: Agder bilberging/Viking Grimstad tok seg av kjøretøyene. De to bilene er totalvrak.

Rett etter klokken 1 hadde de to bergingsbilene fra Agder bilberging AS/Viking Grimstad fått Hondaen og Skodaen på hvert sitt lasteplan. Dermed kunne E18 åpnes for normal trafikk igjen etter å ha vært stengt i en drøy time.

Viltnemnda er varslet om påkjørselen, og vil ta seg av elgen. Den ble liggende igjen godt inne på nødlommen, og tas hånd om senere.

Del gjerne saken!Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter