Risikerer straff etter utforkjøring

En voksen mann fra distriktet risikerer et oppgjør med politiet etter en utforkjøring på Opplandsveien ved Imenes skytebane lørdag formiddag.

Trafikkuhellet fant sted rett over klokken 10 lørdag, og ble meldt inn til nødetatene i 10.20-tiden. Også Agder Energi samt Telenor og bilberger ble varslet.

En mannlig bilfører har kommet i sin Volvo V70 fra Skiftenes-siden på fv. 404 retning Grimstad, da han i utgangen av svingen ved skytebanen har fått hjulene ut over asfaltkanten.

SJEKK: Helse og politi på stedet.

– Det kan se ut som om bilfører ikke har rukket å få gjort noe etter at hjulene kom utenfor veibanen, og før bilen traff kanten som er ved innkjøringen på høyre side, forteller innsatsleder ved Arendal og Froland politistasjon, førstebetjent Nils Erik Usterud.

– Ferden har gått over innkjøringen og videre i grøfta før bilen traff en telefonstolpe i tre, som har brekt. Airbager er løst ut, men bilfører er tilsynelatende uskadd, legger Usterud til.

KNEKK: Bilen har store skader i fronten, og telefonstolpen er brekt.

Både Agder Energi og Telenor ble varslet om stolpen. Førstnevnte ettersom det var usikkerhet på om linjene var strømførende eller ikke. Etter hvert ble det avklart at det ikke var strømlinjer, men telefon- og/eller fiberlinjer. Dermed fikk Telenor beskjed om å rydde opp, da det var fare for at stolpen veltet når bilen ble fjernet.

– Ettersom det er høyenergi inne i bildet, blir han med ambulansen til legevakten i Arendal for en videre undersøkelse der. Samtidig oppretter vi trafikksak, da det er mistanke om uaktsom kjøring siden han endte i grøften. Så det blir nok et forelegg der, men dette avgjør politijurist. I tillegg er det skade på tredjemanns eiendom i form av telefonstolpen, oppsummerer innsatslederen.

STOPP: Her endte ferden for bilføreren. I bakgrunnen ses innkjøringen som bilen traff.

Politiets innsatsleder understreker at det ikke er snakk om mistanke om kjøring i påvirket tilstand. Det er 80-sone på stedet, og spor indikerer at bilføreren har brukt bilbelte.

Skadene på bilen er omfattende, så det spørs om den snaut seks år gamle stasjonsvognen blir kjørbar på ny. Sjåføren var for øvrig alene i bilen.

Del gjerne saken!Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter