Jaktet bobil på kryss og tvers i Grimstad

TATT: Her har politiet pågrepet føreren av bobilen, som ble jaktet på i nesten 20 minutter. FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDINGENTATT: Her har politiet pågrepet føreren av bobilen, som ble jaktet på i nesten 20 minutter. FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDINGEN

Til tross for at politiet lå bak med blålys og sirener, gjorde ikke føreren av en stjålet bobil tegn til å stoppe. Først etter 20 minutters jakt, på kryss og tvers i Grimstad, endte ferden på et jorde på Øde Ugland.

Rett rundt klokken 9 søndag morgen, mottok operasjonssentralen og operasjonsleder Audun Eide ved Agder politidistrikt, bekreftelse på at en bobilsom var meldt mulig stjålet tidligere på natten, var borte vekk.

STOPP: Politiet måtte knuse ruten på førersiden for å få mannen til å stoppe, da han kjørte seg fast her på jordet. FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDINGEN
STOPP: Politiet måtte knuse ruten på førersiden for å få mannen til å stoppe, da han kjørte seg fast her på jordet. FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDINGEN

Den eldre bobilen, en 1993-modell Fiat Dethleffs, ble så observert noen timer senere i Bieheia. Nærmere bestemt i Rypeveien, som er et lite stykke fra der hvor eieren av bobilen holder til. Vedkommende som så det hele, varslet så eieren. Og politiet.

Runddans på småveier
–  Bobilen ble først observert ved Bieheia av en venn av eieren, klokken 13.24. Bobilen ble meldt stjålet i 3-tiden i natt. Melder fulgte etter kjøretøyet til rundkjøringen ved Ericsson-bygget i Vesterled, hvor vi overtok, forteller skadestedsleder ved Grimstad politistasjon, politibetjent Magnhild Ølberg.

– Forfølgelsen av bobilen gikk aldri nedre delen av sentrum, men holdt seg ytterkantene. Vi hadde flere runder rundt Grooseveien og Terje Løvåsvei, før ferden blant annet gikk over Vessøygata, Vardeheia og Jørgen Bangsgate, hvor han på ny kjørte mot E18, legger politibetjent Ølberg til. Kjøreturen inkluderte også Skaregrømsveien og Lauvstøveien.

– Selv om ikke farten var høy, vurderte vi den som uforsvarlig siden han noen ganger kjørte på feil side av trafikkøyer og rundkjøringer. Da vi kom ut på E18 holdt han lav fart retning øst, kjørte av i Biekrysset og tok inn Fjæresvingen og fortsatte på Killegårdveien. I et kryss fortsatte han rett fram, og endte opp på Øde Ugland, hvor det er blindvei, kan skadestedslederen videre fortelle.

VÅPEN: En kniv uten slire lå i passasjersetet da politiet fikk kontroll på rømlingen. FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDINGEN
VÅPEN: En kniv uten slire lå i passasjersetet da politiet fikk kontroll på rømlingen. FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDINGEN

Knuste ruta
–  Bobilen forsøkte å kjøre ut på et jorde for å snu, men fikk problemer med framdriften siden det var vått. Jeg hoppet da ut, og forsøkte å få han til å stoppe. Uten hell. Løsningen ble å knuse sidevinduet på førersiden med batongen, og da hoppet mannen over i passasjersetet, og ble så pågrepet, legger politibetjent Aleksander Pettersen til.

I bobilen lå det blant annet en kniv uten slire i passasjersetet, ryggsekk og annet løsøre. Bak i bobilen var det mye verktøy, som ifølge eieren av bobilen ikke tilhører ham.

– Pågripelsen fant sted klokken 13.49, så det var ikke så veldig lenge vi fulgte etter bobilen. Og siden du spør, kan jeg bekrefte at mannen framstår som ruspåvirket. Det blir derfor transport til legevakten i Arendal for utvidet blodprøve, sier skadestedsleder Magnhild Ølberg på direkte spørsmål om ruspåvirkning.

BOMMET: Bobilen ble kjørt inn på en endevei. og forsøket på å snu på jordet slo feil. Politibilen fikk også problemer med å kjøre der, men rett bak kom enda en politibil. FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDINGEN
BOMMET: Bobilen ble kjørt inn på en endevei. og forsøket på å snu på jordet slo feil. Politibilen fikk også problemer med å kjøre der, men rett bak kom enda en politibil. FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDINGEN

Siktet for ruskjøring
Politiet kommer derfor i første rekke til å opprette sak på uaktsom kjøring, kjøring i påvirket tilstand, bilbrukstyveri, skade på tredjemanns eiendom. Det skal også sjekkes ut om det har kommet inn, melding om verktøytyveri. Ettersom mannen ble tatt med for blodprøve, får han automatisk status som siktet for kjøring i påvirket tilstand.

FAST: Viking Grimstad/Agder Bilberging måtte få bobilen ut fra jordet, da den sank ned i søla. Til venstre for bobilen, en representant for eieren av kjøretøyet. FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDINGEN
FAST: Viking Grimstad/Agder Bilberging måtte få bobilen ut fra jordet, da den sank ned i søla. Til venstre for bobilen, en representant for eieren av kjøretøyet. FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDINGEN

–  Det vil være naturlig å undersøke også om verktøyet er stjålet. Vi har per nå ikke noen sikker ID på mannen, som vel er i 20-årene. Om han er lokal eller ikke, kan jeg derfor ikke svare på nå. For oss var det viktigste å få stoppet den uaktsomme kjøringen, og at ingen er blitt skadet, oppsummerer politiets skadestedsleder, politibetjent Magnhild Ølberg. Senere søndag kveld sier operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane ved Agder politidistrikt at mannen er i 30-årene og fra Grimstad.

–  Dette er jo et område med vanligvis lite trafikk, og han kom i det vi følte var alt for høy fart med bobilen. Barna våre leker jo ute, og langs grusveien. Så vi føler at dette var farlig for våre barn. Han kunne fort ha endt opp med å kjøre på noen av dem, sier flere foreldre på stedet, som tar kontakt med undertegnede.

TYVGODS: Politiet mistenker at verktøy og annet løsøre bak i bobilen er tyvgods, og vil følge opp dette. FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDINGEN
TYVGODS: Politiet mistenker at verktøy og annet løsøre bak i bobilen er tyvgods, og vil følge opp dette. FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDINGEN
Del gjerne saken!Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter