Speidersamling i grensetraktene

VERDENSVANTE: Kamilla Steinklev Kristiansen, Kristian Skram Knudsen og Mathias Knudsen med røde skjerf som viser at de har deltatt på Jamboree2019 i USA.

Nesten 150 speidere er denne uken samlet ved Vigeland gård på leir. Årets motto er «Kortreist moro» for gjengen som er samlet nær grensene til Grimstad og Froland.

FORNØYDE: Nesten hele gjengen fra 1. Grimstad MSK samlet mandag morgen. Senere på dagen kom tre speidere rett fra verdensleiren i USA.

Arrangøren av leiren er Aust-Agder krets av Norges speiderforbund, som samlet ti speidergrupper fra hele fylket på jordene ved Vigelandsvannet og gården. Her blir det full fart og mye moro fra morgen til kveld i nesten en hel uke.

– Av speidergrupper er det Vegårshei, Åmli, Grimstad, Eydehavn, Flostad, Fevik, Grimstad FSK Sjø, Risør, Øyestad, Tromøya, Bråstad og Akland, forteller Linda Iren Skarpholt Heskestad, en av speiderlederne fra 1. Grimstad MSK.

Fra USA til Vigeland

Heskestad kan fortelle at tre av speiderne fra Grimstad har vært med på verdensleiren Jamboree2019, der 50.000 speidere deltok. De tre speiderne, Kamilla Steinklev Kristiansen, Mathias Knudsen og Kristian Skram-Knudsen ankom leiren i løpet av mandagen.

– Vi er 30 speidere, rovere og ledere fra Grimstad, representert ved storspeidergruppene Elg, Rådyr, Ravn og Ulv. Vi startet lørdag og holder på til fredag. Fra onsdag til fredag kommer også småspeiderne, sier speiderlederen fra Grimstad.

VERDENSVANTE: Kamilla Steinklev Kristiansen, Kristian Skram Knudsen og Mathias Knudsen med røde skjerf som viser at de har deltatt på Jamboree2019 i USA.

Natt til torsdag har vi haiken, der speiderne skal ut på tur og overnatte ute. Dårlig vær finnes ikke for en speider, bare dårlig klær. Barn og ungdom trenger å få utfolde seg, og en «vellykket» speiderleir består i av noen skrubbsår og et lite kutt eller to.

«Ta sjansen»

– Det kommer til å bli mange turer gjennom speiderleiren, også blir det jo bading og kanoturer. Ellers har vi mange rundløyper, som blant annet inkluderer tur til Wakeboard-banen på Furre. Og fredag er det Ta Sjansen. Førstehjelpsposter går det også en del i, kan Heskestad fortelle.

VANNLEK: Kanoene ligger mandag morgen klare. Fredag blir det Ta Sjansen, og rampa ser vi midt i bildet. DRONEFOTO: BAARD LARSEN/HOMDAL & LARSEN AS

– Hver kveld er det leirbål, og da er det muligheter for foreldre som er interessert, i å komme på besøk. At det kommer småspeidere også fra onsdag til fredag, gjør at det totalt blir rundt 150 speidere samlet på jordene ved Vigeland gård innerst i Vigelandsveien, legger hun til.

Foruten speidere fra Grimstad er det også fire storspeidere fra Fevik på plass. De får forsterkninger av 13 småspeidere til onsdag.

Del gjerne saken!Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter